zaterdag 13 juni 2020

MTB Jeugd Toervereniging Zoetermeer '77

Het was weer zover de Toervereniging organiseerde weer een kennismakingscursus voor toerders en mountainbikers, maar dan anders.

Anders omdat we in deze Corona tijd niet in het clubhuis mogen komen en omdat de begeleiders op 1 1/2 meter afstand moeten blijven. Gekozen is om de cursus over twee zaterdagen te gaan houden en ook dat was anders. 
Vorige week gingen de mountainbikers op stap samen met de toerders, eerst maar eens leren fietsen en ook niet onbelangrijk leren remmen. ook leerden ze alle regels en commando's.
Vandaag gingen de mountainbikers het veld in dus op het gras. Hier gingen we leren schakelen en elkaar ontwijken maar ook de slakkenrace werd weer ingezet wat ze wel vreemd vonden omdat met de slakkenrace de winnaar de verliezer is Hu dat is lastig maar het komt erop neer dat de langzaamste de winnaar is en je mag niet stilstaan of de grond raken. Uiteindelijk ging dit allemaal goed en gingen we op pad richting het MTB parcours.

Op het grindpad moesten we omhoog, en we zagen al dat het een goed groepje is, ze knalde lekker naar boven dus dat ging vandaag wel goed komen. Op het parcours gekomen waren het er nog twee die naar boven fietste de andere moesten lopen maar het was dan ook een stijl stukje.
Dan maar eens leren afdalen! staan op de pedalen en je kont naar achteren, ook dat ging al gauw goed, nog wat aanwijzingen en de bikers konden al een aardig rondje rijden. Dan nog hoger helemaal naar boven de kale berg op, maar zoals je weet wat omhoog gaat gaat ook weer naar beneden en dat was nog wel een beetje eng.

Zo gingen we wat stukken op het parcours rijden en het ging op en af en zelfs het paarden-pad ofwel zandpad werd even mee genomen. Zo ging de tijd snel en moesten we alweer op de terugweg, dus nog even een flinke afdaling mee genomen en op naar het clubhuis waar de ouders al stonden te wachten. 

De bikers waren wel moe maar ze hadden ook genoten, nou even uitrusten en dan mag je morgen weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten